Hacamat kursu kişilere özel olarak veriliyor ilanları internette çok var..

HACAMAT nedir, nasıl yapılır, kime yapılar veya yapılmaz, günleri ve zamanı nedir? Bu ve bunlara benzer konuların tamamını hacamat kursu adı altında toplanan gruplara anlatıldığı duyuruları internette gerek video, gerek haber gerekse de duyurularda yer almakta.

Yani toplu grup başvuruları olmadan da sadece kişiye özel verilen hacamat kursları duyuruları HACAMAT EĞİTİMİ kişiye özel, hacamat kursu kişiye özel şeklinde anons olarak görülebilmekte..

Elbette hacamat konusuyla ilgili ANLATICI eğitimi sertifikası olanlar ve tıp doktoru ve diş hekimi olup Sağlık Bakanlığı Onaylı Uygulamalı HACAMAT eğitimi sonrasında uygulama sertifikasını hacamat kurslarından alan hacamatı birebir uygulama yapabilme ehliyetine sahip olabildiği anlaşılan kişiler, doğal olarak hacamat ve sülük konusunu anlatıcı da olabilirler.

Tam bir Hacamat Kursu içerikli bu birebir yüz yüze düzenlenen programlara katılabilen yardımcı sağlık personeli profesyonelleri , sırasıyla aşağıdaki bilgilerin anlatımıyla öğrenme meraklarını giderebildiklerini ve uygulayıcı doktor nezaretinde yardımcı sağlık elemanı olarak bilgi donanımına sahip olabildiklerini ifade ediyorlar.

KATILIMCI SAĞLIK PERSONELLERİNCE ÖĞRENİLENLER:

1-) HACAMAT Temel Bilgileri..

– Hacamat nedir
– Hacamat’ın manevi ve fiziki etkileri
– Hacamat’ın günleri
– Hacamat’ın perhizleri
– Hacamat kime yapılır kime yapılamaz-

2-) HACAMATI kimler Uygular..
– Birebir olarak uygulamalı Hacamat eğitimi deniliyorsa eğer; Sağlık Bakanlığı Onaylı Hacamat uygulama sertifikasına sahip tıp doktoru tarafından anlatımlar sonrasında yasal çerçevenin öngördüğü koşullarda uygulama gösterimi,
– Hacamat noktaları tarifi
– Uygulamada ki incelikler

3-) Seminer sonrası Katılım Sertifikası..
Hacamat kursu veya sülük kursu olmadığı ifade edilen bu bilgilendirme seminerlerinde bilgilerin anlatımı sonrasında öğrenme merakı giderilen kişilere etkinlik sonrası geleneksel olarak seminere katıldığını gösterir KATILIM belgesi verildiği ancak bu belgenin Sağlık Bakanlığı UYGULAMALI eğitimler sonrası verilen kurs bitirme belgesi  olmadığı ve bu kişilerin mevcut mesleki yetkilerine ilave zorunlu sertifikalı eğitim olmadığı için herhangi bir yetki kazandırmadığının bilinmesi gerektiği ifade edilerek, taktim edilir