Hacamat Eğitimi ve Hacamat Kursu ile Uygulama Sertifikasını Sadece Doktorlar mı Alabiliyor..?

HACAMAT SERTİFİKASINI KİMLER ALABİLİR ? Herkes Hacamat Uygulama eğitmeni olabilir mi ? Herkes hacamat uygulamacısı sertifikası alabilir mi ? Bende hacamat kursuna gidebilirmiyim, bende hacamat eğitimi alabilir miyim gibi sorular en çok sorulan sorulardan..Bu sorular normal eğitmenlik için ATT, Fizyoterapist, hemşire, ebe ve sağlık sektörü mensuplarınca sorulmakta. Bunun yanında güzellik uzmanlığı, masaj uzmanları da açık olan bölgeler için eğitmen olabilir miyim diye hacamat kursu için, hacamat eğitimi için ne yapabilirim diye sormaktalar..

Geleneksel tıbba ilgi duyup internetten araştırma yapan ilgililer bu hacamat kursları ve hacamat eğitimi adı altında gerçekleştirilen etkinlikler için bilgi arayışındalar..

Eğer tıp doktoru ve diş hekimi iseniz merak etiğiniz hacamat kursu veya eğitimi ile ilgili UYGULAMALI HACAMAT KURSLARI ve EĞİTİMİ adı altında içerik olarak sadece Sağlık Bakanlığı onaylı olarak başvuru
yapabileceğiniz şehirlerdeki üniversite veya eğitim araştırma hastaneleri tarafından düzenlenebilmektedir.

Merak ettiklerinizi öğrenmek için www.getat.com.tr web sitesine girerek veya üye olarak 18 yaşından büyük olduğunuzu onaylamış olacaksınız.
Herhangi bir kursa mesela uygulamalı hacamat kursuna başvurmak için bilgi formunu doldurarak o hacamat kursuna başvuru şartını sağladığınızı (örneğin tabiplerin başvurduğu bir eğitim için ülkemizde geçerli bir tıp fakültesi diplomanız olduğunu) ve koşulları onaylamış olursunuz.
• Katılım ile ilgili şartlar değişiklik gösterebilir ve olası değişiklikler siz hacamat eğitimi kursiyerlerine bildirilir. Kurs öncesi yapılması gereken ilk ödeme kaydınızı iptal etmeniz durumunda iade edilmeyebilir.

www.getat.com.tr web sitesindeki aydınlatma bilgilerine göre kurslara kimler katılabilir?
• Katılımcılar hekim veya kendi alanında uygulama yapmak üzere diş hekimleridir. Başvuru sahibi bu yeterliliği sağladığını gösteren belgeleri ve kurum tarafından istenebilecek diğer belgeleri ibraz
eder.
• Bazı özel alanlar diş tabibi ve diğer sağlık meslek mensuplarının da (örneğin; homeopati için diş hekimleri ve eczacılar; hipnoz için diş hekimleri ve klinik psikologlar; sülük, kupa, ozon, mezoterapi, akupunktur, proloterapi, fitoterapi için diş hekimleri; müzikterapi için müzik lisans mezunları ve sağlık meslek mensupları vb) katılımına açıktır. Bu meslek mensuplarının mutlaka ülkemizde
geçerli belgelerinin (diploma veya denklik belgesi) olması gerekmektedir.
• Kurum belirli meslek grupları için yeterli kursiyer sayısı ile uygun grup oluşana kadar kayıt kabul etmeme hakkına sahiptir.

Uygulamalar ve eğitimler ile ilgili resmi bilgilere nereden ulaşabilirim?
• – Geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları için resmi ve en güvenilir kaynak Sağlık Bakanlığı`nın ilgili dairesine ait web sayfasıdır.
www.getatportal.saglik.gov.tr