Hacamat kurslarında neler öğretiliyor

Türkiye’de 81 ilde ve dünyanın hemen hemen her ülkesinde belli başlı şehirlerinde düzenlenen hacamat kurslarında öğretici anlatıcılar genellikle teorik anlatımları gerek yüz yüze olan hacamat kurslarında gerekse online olan hacamat kurslarında mutlaka anlatıyorlar.

Uygulamalı Hacamat Eğitimi veren Sağlık Bakanlığı onaylı hacamat kurslarında da bu şekilde eğitimler verildiği gerçeğinden yola çıkan hacamat kursu düzenleyicileri sırasıyla tarihçe ve hacamatın faydalarına değinerek ”hacamat Vücudun direncini arttırır ve bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı olur, Vücuda zararlı olan ağır metaller ve toksinlerin atılmasını sağlar, Ağrılara iyi gelir,İleride oluşabilecek hastalıkları önlemeye yardımcı olur, Kandaki oksijeni arttırır ve Detoks etkisi” ni anlatırlar..

Avrupa’da da Hacamat kursu Almanya, Hacamat kursu Avusturya, Hacamat kursu Hollanda, Hacamat kursu Belçika, Hacamat kursu Bulgaristan, Hacamat kursu Yunanistan, Hacamat kursu İtalya Hacamat kursu İsviçre Hacamat kursu Fransa, Hacamat kursu Kıbrıs, hacamat kursu Azerbaycan gibi ülkelerde de bu hacamat kursunu düzenlediklerini ilanda ediyorlar.

Bu ilanlara karşılık geleneksel tıbba ilgi duyan doktor ve sağlık sektörü elemanları aradıklarında, Hacamat Kursu kimler alabilir?, Hacamat kursu alma sertifikası kaç TL?, Hacamat kursu eğitimi ne kadar sürer?, Hacamat kursu ve eğitimi aynı şeymi?, Hacamat kursuna katılan hemşireler hacamat uygulaması yapabilir mı?,Hacamat uygulamasını kimler yapamaz?,Hacamat uygulama seansı için yaş sınırı var mı?,Evde hacamat yapılır mı?,Hacamat hangi hastalıklara iyi gelir?,Sırta yapılan hacamat neye iyi gelir?, Hacamat kursu sonrasında sertifikası kaç günde alınır? hacamat kursu sonrasında Sertifika alnış kişiler hacamat yapabilirmi ? sorularını sormaktadırlar.

Tabi ki tüm bu merak edilen konuları öğrenmek için geleneksel tıp ile alakalı bilimsel toplantılar düzenleyen HACAMAT AKADEMİSİ ; bağlı bulunduğu BİLİMSEL HACAMAT ve TAMAMLAYICI TIP DERNEĞİ ana amaçları doğrultusunda Hacamat hakkında merak ettiklerinize DOĞRU cevapları almanız imkanlarını sunuyor.