Tamamlayıcı tıpta Fitoterapi yöntemi..

Fitoterapi Avrupa’da en etkili tamamlayıcı tıp yöntemi olarak kabul edilmiştir.

Bitkisel ilaç kullanımı dünyada eskilerden beri kullanılan bir yöntemdir. Fitoterapi de bunlardan bir tanesidir. Fitoterapi sadece bitkisel ilaçlarla uygulanan bir sistemdir. Fitoterapi yöntemi Almanya’daki tıp doktorları ve tıbbi bitki uzmanları tarafından ve Avrupa, Amerika Birleşik Devletleri, Yeni Zelanda ve Avustralya’nın birçok yerinde uygulanmaktadır.

Fitoterapi, vücudun normal işlevlerini uyarmak veya güçlendirmek için seçilirler ve böylece vücudun kendini iyileştirmesine yardımcı olurlar. Reçete edilen bitkisel ilaçlar, hastanın özel ihtiyaçları için seçilen bitkilerin bir kombinasyonu olabilir.

Hastanın fitoterapi ile uyumu da çok önemlidir. Soğuk algınlığı veya grip gibi akut durumlar veya kronik durumlar için 4-6 hafta içinde semptomlarda düzelme görülmesi günler geçtikçe not edilmelidir.

Kronik problemler özellikle bitkisel ilaçlar ile tedavi için çok uygundur. Otoimmün, bazı cilt hastalıkları gibi bazı kronik rahatsızlıkların daha uzun süreli tedaviye ihtiyacı olabilir.

Fitoterapi yöntemi uzman yardımı olmadan yapılmamalıdır. Aksi takdirde sağlık açısından ciddi yan etkilere neden olabilir.Fitoterapi, tam donanımlı bir tıbbi bitki uzmanı tarafından reçete edildiğinde çok güvenli ve etkilidir.

Otlar, semptomları hafifletebilir ve bağışıklık sisteminin olgunlaşması gibi gelişimsel değişiklikleri kolaylaştırabilir.

Fitoterapi hangi hastalıklara karşı kullanılmalıdır?

Migren ve baş ağrıları
Aşırı kilolu olma veya kilo verememe
Kadın hastalıkları
Mide ve bağırsak hastalıkları
Troit bezi hastalıkları
Kemoterapi sonrası tedavi
Şeker hastalığı
Böbrek ve idrar yolları hastalıkları
Depresyon, Panik atakları, sinir hastalıkları
Uykusuzluk, değişik kriz dönemi problemleri
Alerji, Cilt hastalıkları
Solunum yolları hastalıkları, Astım
Romatizma, Osteoporoz