Sülük Faydaları Nelerdir..Sülük Tedavisi Nedir..Tıbbi Sülük Tedavisi ve Sülük Satış Merkezleri www.hacamatbilimi.com da

HACAMAT AKADEMİSİ SÜLÜK EĞİTİM SEMİNERLERİ VE KURSLARI İLE TAMAMLAYICI TIP KONUSUNDA BİLGİ ALIN VE KATILIMCI SERTİFİKASI İLE GÜNÜNÜZÜ DE ANLAMLANDIRINIZ..

Sülük Tedavisi Nedir..Sülük Faydaları Nelerdir …Tıbbi Sülük Tedavisi …Sülük Satış Merkezleri …Sülüğün Tarihçesi ..Sülüğün Anatomisi ….Sülüğün Etkileri….Sülük Hangi Durumlarda Kullanılmaz…Sülük Varis Tedavisi..Sülükle Egzama Tedavisi …Migren İçin Sülük Tedavisi…Sülükle Sivilce Tedavisi… Sülükle Göz Tansiyonu Tedavisi….Sülükle Damar Tıkanıklığı Tedavisi

Sülükler gözleri ve işitme organları olan çift cinsiyetli canlılardır.Bu canlılar sadece kanla besleniyorlar. Tedaviyi sanıldığı gibi kirli kanı emerek yapmıyorlar.Sülüklerin Mahareti ise, kan emilir en vücuda karışan Hirudin ve Calin adlı maddeleri içeren kendi salgılarında.

SÜLÜK TEDAVİSİ:1
AĞRI KESİCİ, TANSİYON DÜZENLEYİCİ:

Bu maddeler kanın pıhtılaşmasını engelliyor ve ağrı kesici, mikrop öldürücü, tansiyon dengeleyici, kas gevşetici, bağışıklık sistemini düzenleyici ve stres giderici etkiye sahip. Sinir hücrelerinin tamir edilmesini de hızlandırıyor.

SÜLÜK NASIL KAN EMER:
15 TANESİ 1 SAAT BOYUNCA EMER..

Bir sülük 1-2 mililitre kadar kan emiyor. Bir seansta 8-15 arası sülük kullanılıyor. Bir saat kadar süren seansın başında sülüklerin yapıştıkları yerde hafif bir yanma hissediliyor. Tedavi sonrası kan akışı kendiliğinden kesiliyor.

SÜLÜK HEPSİ TEK KULLANIMLIK:

Sülükler tek kullanımlık. Bir kez kullanılan sülüğün imha edilmesi lazım. Yoksa hastalık bulaştırma ihtimali yaratıyor.Sülük tedavisi hamile ve emziren annelere, şeker hastalarına ve kalp yetmezliği olanlara uygulanmıyor.

Sülük ALINA DA YAPIŞIYOR, AYAĞA DA:

Sülükle tedavi Ayak altları, avuç içi, göz kapağı, boyun, koltuk altı ve kasık gibi bölgelere yapılmıyor.Ancak ayak, bacak, diz, göğüs, ense, sırt, bel, omuz, göz ve burun kenarları, alın ve şakaklar ile kulak arkasına uygulanıyor.

TIBBİ Sülük NE Fayda Sağlar..

Tıbbi Sülükler sanıldığı gibi kirli kanı emerek tedavi yapmazlar. Tedavi edici özelliği kanın alınmasında değil kan emilirken vücuda verilen salgıda gizlidir. Tıbbi Sülükler tedaviyi nasıl gerçekleştirmektedirler?Tıbbi Sülüğün insan organizmasındaki temel etkileri;

Kan’daki oksijen miktarını arttırır, Antibakteriyel koruyucudur, Kanın pıhtılaşmasını önler, Nabız, sinir ve kasları düzenler,Yüksek tansiyon düzenler, Ağrı kesici özelliğe sahiptir.Damarlardaki kan dolaşımını düzenler, Düşük tansiyon (normale çevirir) Bağışıklık sistemini güçlendirir,
Hipoksi ‘yi düzenler Damar duvarlarını düzenler,Pıhtıların çözülmesini sağlar, Genel refleksi düzenler,İltihaplı yaraların tedavi sürecini hızlandırır Yağların eritilmesini sağlar….

Sülük ile Tıbbi Tedavi
Tıbbi Sülük; Steril ortamlarda hijyenik olarak üretilen sülüklerdir. Tıbbi Sülüklerin Tedavi edici özellikleri kan emilirken vücuda verilen salgıda gizlidir.
Tıbbi Sülük tedavisi günümüzde bir çok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Bu salgı, 100’ün üzerinde biyoaktif madde içermektedir.

Tıbbi Sülüklerin salgıladığı bu maddeler;Ağrı kesici (Analjezik-Antiromatizmal), Mikrop öldürücü (Antibakteriyel),Kanın pıhtılaşmasını engelleyici (Hirudin), Pıhtılaşmasını engelleyici (Antiagregan), Oluşmuş pıhtıyı eritici (Fibrinolitik), Kas gevşetici (Miyorelaksan), Bağışıklık sistemini düzenleyici (İmmun modulatör), Tansiyon dengeleyici (Antihipertansif),Stres giderici (Anksiyolitik) etkilere sahiptir.

Sülükler ile tedavi nasıl gerçekleştirilir ?

Tıbbi Sülükler sanıldığı gibi kirli kanı emerek tedavi yapmazlar. Tedavi edici özelliği kanın alınmasında değil kan emilirken vücuda verilen salgıda gizlidir.

Tıbbi Sülük tedavisi hangi hastalıklar için kullanılmaktadır:

TIBBİ Sülük tedavisi, atardamar ve toplardamar tıkanıklıkları başta olmak üzere birçok dolaşım sistemi hastalığında, varis, iltihaplı ve iltihapsız eklem romatizmalarında, yumuşak doku romatizmalarında, felç, kısmi felç, sedef ve egzama gibi cilt hastalıklarında, kısırlık, iktidarsızlık, epilepsi çeşitlerinde,saç çıkarmada, basur, göz tansiyonu ve buna bağlı görme kayıplarında, migrende ve her türlü baş ağrısı, yüksek tansiyon, troid’e bağlı şişmanlık, astım ve bronşial hastalıklar, kangren, meniere hastalığında,yanık vakaları, iyileşmeyen yaralar ve ameliyat izleri ve bazı işitme kayıplarında başarıyla kullanılmaktadır.

Ortopedi ve cerrahi kapsamında, kangren gelişmekte olan kopuk organ tamirlerinde de tıbi sülük tüm dünyada yaygın biçimde kullanılmaktadır.

TIBBİ Sülük Satış MerkezLeri ,Sülüğün Tarihçesi ,
Hirudoterapi yani sülükle tedavi anlamına gelen bu uygulama, antik çağlardan beri hekimler tarafından tedavi aracı olarak kullanılmıştır.Sülük tedavisi ile ilgili ilk kaynaklar MÖ. 15. yüzyılda yaşamış Babil’li hekimlere kadar gitmektedir. Yine MÖ. 3. yüzyılda Mısır hekimlerinin vazgeçilmez tedavi yöntemleri arasında yer aldığı bilinmektedir.

MÖ. 2. yüzyılda Ege kıyılarında yaşamış olan hekim Nikandros, MS. 1. yüzyılda Yunan hekim Pliniy ve MS. 2. yüzyılda yaşamış olan Galen’in sülük tedavisi uyguladığı ifade edilirken; İbn-i Sina’nın kitaplarında da sülük tedavisi yerini almıştır.

ANCAK, 20. yüzyılda doğadan elini çeken insanlık sülük tedavisini unutmuştur. Amerikalı araştırmacı Roy Sawyer sülüklerin potansiyel tedavi edici etkilerini ortaya koyup dünyanın ilk modern sülük üretim çiftliğini (Biopharm – İngiltere) kurması ile sülüğün tıbbi kullanımı günümüzde tekrar uygulanmasına hatırlatmada bulunmuştur..

Sülük tedavisi UYGULAYICILARCA biyolojik etkileri açısından “benzeri olmayan” bir tedavi yöntemi olarak nitelendirilmektedir.

Halen Almanya’da 300′ün üzerinde Hirudoterapi Kliniği olduğu ifade edilmektedir.. Hirudo Medicinalis, Alman Tıbbi İlaçlar Kanunu’nun (TİK) 2.Maddesinin 1.bendi gereği ilaç olarak kabul edilmiştir. Daha sonra ilave edilen 4.madde ile de hazır tıbbi ilaç olarak tanımlanmıştır.

Tıbbi sülük uygulama olarak ,enjektöre çekilen ilaçtan farkı , ‘’ bu ilacın enjeksiyon şeklinde bizim tarafımızdan değil, Hirudo Medicinalis adı verilen canlının ağzından bizzat verilmesidir “. Sadece Avrupa yılda 100 milyon sülük kullanmakta denilmektedir.

Hirudinea sınıfındaki Sülüğün Anatomisi..
Sülükler, 15.000′den fazla türü bulunan Annelida filumundandır. Çoğu ektoparazit olup, kan emerek beslenen canlılardır. Bunların yaklaşık 650′den fazla türü Hirudinea sınıfındadır. Bu sınıfta genellikle deniz, tatlı su ve kara sülükleri yer alır.

Sülüklerin tamamaı kan emici değildir. Kan emenler balık, kurbağa, kaplumbağa, salyangoz ve kabuklu su canlıları ile omurgalı hayvanlarda ektoparazit olarak yaşarlar. Bazı türleri omurgasızları, Annelida’ya ait diğer sınıfların bireylerini, salyangozları ve böcek larvalarını yerler.

Omurgalıların hemen her grubu konakçı olmasına karşın, balıklar en çok saldırıya uğrayan gruptur. Sivrisineklere benzer şekilde, ağrı oluşturmadan deriyi ağızlarında yer alan üç adet çenenin üstünde bulunan keskin dişleriyle ensize ederek kan emmeye başlarlar ve salyasındaki çeşitli mediatörleri (lokal anestezik, histamin benzeri vazodilatatörler, pıhtılaşmayı engelleyici maddeler, yayılma faktörleri, antibiyotikler vb.) bu bölgeye salarlar.

“tıbbi sülük”: H. medicinalis, Hirudo verbana ..
Çeşitli Hastalıklarda tedavi edici özelliği bulunan sülüklerin birkaç türü olup H. medicinalis, Hirudo verbana bunlardandır. Bu sülüklere “tıbbi sülük” adı verilir.Tıbbi sülüklerin birkaç türü olup, Türkiye’de H. medicinalis ve H. verbana’nın yaşadığı bilinmektedir.

Sülüklerin anatomisi dikkat çekecek derecede tek örnektir. Vücut tipik olarak dorso-ventral yassılaşmıştır. Segmentler anterior ve posteriorde çekmen biçimine dönüşmüştür. Anterior çekmen genellikle posterior çekmenden daha küçüktür ve üç çeneli ağzın etrafı çekmenle çevrilidir. Çenelerde bir sıra halinde dizilmiş 50-100 diş bulunur.Posterior çekmen, sekiz segmentin birleşmesiyle oluşmuş, disk şeklinde ve ventrale dönüktür, çekmenler yapışmaya ve harekete yardımcı olur. Vücutları daima sabit sayıda 34 segmentten oluşur.

Sülüklerin ağzı ön uçta, ya bir çekmenin dibinde veya kaşık şeklinde bir üst dudağın altındadır.Sülüklerin vücudu muhtelif renklerde görünebilen ince ve düz bir örtü ile sarılmıştır. H. medicinalis’in sırtı bozumsu zeytin renginde olup, az çok belirgin altı tane boyuna uzanan kırmızımsı-sarı şeride sahiptir. Kenarlar açık zeytin rengindedir. Karnın her iki yanında düz siyah birer şerit bulunur. H. medicinalis’in sindirim kanalı florasında bir cins bakteri olan Aeromonas hydrophila bulunur.

TIBBİ Sülüğün TEDAVİSEL Etkileri:

Hastalıklarda tedavi edici özelliği bulunan sülüklerin Hirudo Medicinalis ve Hirudo Verbana türlerine ‘’ Tıbbi Sülük ‘’ adı verilir.

Sülüğün tıbbi etkileri 3 ana maddeye ayrılabilir:

– Flebotomi (içindeki pıhtıyı yok etmek üzere bir damara müdahale)
– Refleks Uyarım
– Biyoaktif Salgı İçeriği

Sülükler, kan emerken vücuda kendi ürettikleri salgıyı verirler. Bu salgı şu ana kadar izole edilebildiği kadarıyla 100′e yakın biyoaktif madde içermektedir..Bu maddelerin bir kısmı kanın pıhtılaşmasını engellerken bir kısmı oluşmuş pıhtıları eritmekte, birkaçı ağrı kesici özellikler sergilemekte, bir bölümü de kan basıncını dengelemektedir. Ayrıca sülük tedavisinin antidepresan, antibakteriyel, antioksidan etkinliği de yapılan çalışmalarla ortaya konmuştur.

Sülüğün tıbbi etkilerinin tamamı şu şekilde sıralanabilir:

– Antibakteriyel,– Antidepresan
– Analjezik,– Myorelaksan (kas gevşetivi)
– Antiromatizmal
– Antihipertansif (yüksek tansiyon karşıtı)
– Nörotrofik (sinir hücresi yenileyici)
– Antioksidan,Sülüğün Biyoaktif Salgı İçeriği:
– Hementerin: Fibrinolitik
– Hirudin: Antikoagülan
– Hementin: Fibrinolitik
– Piyatin: Nörotrofik
– Ghilanten: Protrombinaz İnh.
– Anti-statin: Protrombinaz İnh.
– Decorsin: Tr. Agg. İnh.
– Calin: Tr. Agg. İnh.

Sülük Tedavisi Hangi Durumlarda Uygulanmaz?

TIBBİ Sülük tedavisi uygulamasında dikkat edilmesi gereken noktaların başında hastanın anemi (kansızlık) sorununun olmaması, kan sulandırıcı ilaç kullanmıyor olması, pıhtılaşmaya engel bir hastalığının bulunmaması ve vücudunda aktif bir kanama odağının bulunmaması gelir.

Ayrıca gebelerde ve emziren annelerde, kontrolsüz diyabet hastalığı veya kalp yetmezliği olanlarda da sülük tedavisi uygulanmaz.

– Kanama Diyatezleri (Hemofili gibi)– Ciddi Anemi (Hb < 10) – Cerrahi Girişim Öncesi – Aktif Kanama Odağının Varlığı – Gebelik ve emzirme durumlarında sülük tedavisi uygulanmamaktadır. – Kan Sulandırıcı İlaç KullanımıTIBBİ Sülük Varis Tedavisi

Sülük Tedavisi Varis İçin Faydalı mıdır? Varisler için sülük tedavisi tüm dünyada ve ülkemizde yaygın olarak uygulanmaktadır. Sülükler salyasındaki enzimlerden dolayı zaten birçok rahatsızlıkta fayda sağlamaktadır. Varis için sülük tedavisi biraz sabır istemektedir. Sülük Tedavisi TEDAVİ islevinin türü ve dağılımına göre değişiklik göstermektedir. Sülük Tedavilerinde genelde 9 – 18 seans arası uygulamalar görülmektedir.

Sülük Uygulamasını Varis İçin kullanırken Hangi Kaç Adet Sülük Kullanmalıyım?
Tedavi kişiye göre ve uygulanacak bölgeye göre değişmekle beraber her seans için 5 adet orta boy ve büyük boy sülük yeterli olacaktır. Yapılan tedavi uygulamasında sülüklerin boyları uygulama noktasına göre değişmektedir.
Sülük uygulamasını varis için yaparken seanslar arası kaç gün ara verilmeli? Bu kişiye göre değişmektedir. Maksimum fayda için tedaviye en az 3 gün en fazla 7 gün ara verilmelidir. İdealinin 5 gün olduğu ifade edilmektedir.

Varis İçin Sülük tedavisinde maksimum fayda sağlamak için noktalar çok önemlidir. Sülük konulacak noktalar rahatsızlığa ve seanslara göre değişmektedir. Eskilerin uyguladığı gibi “neren ağrıyorsa sülüğü oraya koy” veya “sülük kendisi sorunlu yeri bulur” şeklinde değildir sülük uygulama noktaları. Ağrıya en yakın noktaya da konulacaktır ..

TIBBİ SÜLÜK TEMİNİ..
Ülkemizde sülük satışı genellikle şehirlerin bilinen birkaç yerinde ve pazar yerlerinde yapılmaktadır. Bu sülükler genellikle (% 90) tür olarak “Tıbbi Sülük” (Hirudo Medicinalis)dır. Bu tür genel olarak doğrudur..

Sülüklerin tıbbi tedavi de kullanılmaları sebebiyle satışında titizlik gösterilmesi gerekmektedir. Konuya gerekli hassasiyeti göstermeyen rastgele yerlerden sülük alındığında hijyenik olmayan koşullar ve “sülüklerin dış yüzey sterilizasyonu”nun yapılmamış olması sebebiyle sülüklerden enfeksiyon kapma ihtimali olabilmektedir.

SÜLÜKLERİN Sterlizasyon işlemi uzun ve zor bir süreçtir.Çarşıdan pazardan satın aldığınız sülüklerin dış yüzey sterilizasyonunu kendiniz evde yapamazsınız.

TIBBİ Sülük İle Egzama Tedavisi

TIBBİ Sülük Tedavisi Egzama İçin Faydalı mıdır? Sülük tedavisinde, sülüğün salyasındaki enzimler cilt rahatsızlıklarının bir çoğunda faydalıdır, bunların başında da egzama gelmektedir. O kadar ki bazen başka bir rahatsızlıktan dolayı sülük uygulanan bölgede bulunan cilt rahatsızlığı iyileşmektedir. Örneğin bir göz rahatsızlığı için şakaklara konulan sülüklerin ciltteki sivilceleri her seans biraz daha azalttığı ilerleyen seanslarda tamamen yok ettiği gözlemlenmiştir.

Egzama İçin Sülük Uygulaması SEANSLARI Kişiye göre değişiklik göstermekle beraber; en az 2 + 5 şeklinde 7 seans, en fazla 3 + 9 şeklinde 12 seans fayda görmek için genel olarak yeterlidir. Bazı özel durumlarda seans sayısı 18 e kadar çıkarılabilir.

Sülük Uygulaması Egzama İçin yapılırken Hangi Boy Kaç Adet Sülük Kullanılmalı? diye soracak olursanız
bu Kişiye göre ve uygulanacak bölgeye göre değişmekle beraber her seansta 5 adet orta boy ve büyük boy sülük yeterli olacaktır. Sülüklerin boyları uygulama noktasına göre değişmektedir.

Egzama İçin Sülük Uygulaması Yaparken Seanslar Arası Kaç Gün Ara Vermeliyim? Kişiye göre değişmektedir. Maksimum fayda için en az 3 gün en fazla 7 gün ara verilmelidir. İdeali 5 gündür.

Egzama İçin Sülük Uygulaması Yaparken Hangi Noktalara Sülük Koymalıyım? Sülük tedavisinde maksimum fayda sağlamak için noktalar çok önemlidir. Sülük konulacak noktalar rahatsızlığa ve seanslara göre değişmektedir. Eskilerin uyguladığı gibi “neren ağrıyorsa sülüğü oraya koy” veya “sülük kendisi sorunlu yeri bulur” şeklinde değildir.. Ağrıya en yakın noktaya da konulacaktır ama ilerleyen seanslarda. Çinlilerin “Ağrı neresi, nokta orası” sözü de bir bakıma doğrudur fakat rahatsızlığa göre öyle farklı noktalar var ki bu noktaların ağrılı bölgeyle hiç alakası yok ama olmazsa olmaz noktalardır. UYGULAMANIN uzman kişilerce yapılması ana esastır.

“Tıbbi Sülük” (Hirudo Medicinalis)satışı:
Bu sülükler genellikle (% 90) tür olarak “Tıbbi Sülük” (Hirudo Medicinalis) tür. Tür genel olarak doğrudur fakat “Steril Tıbbi Sülük” tür dememiz mümkün değildir. Sülük satıcılarının hijyen konusuna özen göstermedikleri bilinmektedir.Ülkemizde sülük satışı genellikle şehirlerin bilinen birkaç yerinde ve pazar yerlerinde yapılmaktadır Sülüklerin tıbbi tedavi de kullanılmaları sebebiyle satışında titizlik gösterilmesi gerekmektedir.

TIBBİ Sülükle Migren İçin Tedavi ..

Tek başına hacamat (kirli kanın alınması) ile bile migren ağrılarından kurtulan birçok insan var, Sülüklerin hem kirli kanı almaları (hacamat etkisi) hem de salyalarından bulunan enzimlerden 6 ay etkili ağrı kesici enzimi vermeleri migren tedavisinde onları vazgeçilmez yapmaktadır.Sülük tedavisi, doğru noktalardan uygulanır ve seans düzenleri aksatılmaz ise Migren ağrılarına çok faydalıdır. Migren İçin Sülük Tedavisi Faydalı mıdır?sorusunada alacağımız cevap EVET olmuş olacaktır..

Sülük Uygulamasını Migren İçin Kaç Seans uygulatmalıyım ? derseniz,bu kişiye göre değişiklik göstermekle beraber; en az 2 +1 + 3 +1 şeklinde 7 seans, en fazla 3 + 2 + 3 +1 şeklinde 9 seans fayda görmek için genel olarak yeterlidir. 6’şar aylık iki periyodda 2 x 7 seans uygulama etkiyi güçlendirip hem 1 yıl ağrısız günler geçirmenizi sağlamaktadır, hem de uzun dönemde (ilerleyen yıllarda) kalıcı iyileştirici etkiler sağlamakta olduğu uzmanlarca ifade edilmektedir..

Sülük tedavisinde maksimum fayda sağlamak için noktalar çok önemlidir. Sülük konulacak noktalar rahatsızlığa ve seanslara göre değişmektedir. Eskilerin uyguladığı gibi “neren ağrıyorsa sülüğü oraya koy” veya “sülük kendisi sorunlu yeri bulur” şeklinde değildir sülük uygulama noktaları. Ağrıya en yakın noktaya da konulacaktır ama ilerleyen seanslarda. Çinlilerin “Ağrı neresi, nokta orası” sözü de bir bakıma doğrudur fakat rahatsızlığa göre öyle farklı noktalar var ki bu noktaların ağrılı bölgeyle hiç alakası yok ama olmazsa olmaz noktalardır.

“Sülük Tedavisi” ile Sivilce iyileştirme…

Sivilce (Akne), Çıban, İyileşmeyen Yaralar İçin Sülük Tedavisi Faydalı mıdır? diye sorulacak olursa; cevap evet, Sülük tedavisi salyasında bulunan 100 ün üzerinde enzimle cilt hastalıklarında faydalıdır. Sülükler salyasındaki enzimlerden dolayı zaten birçok rahatsızlıkta fayda sağlamaktadır.

Sivilce (Akne), Çıban, İyileşmeyen Yaralar İçin Uygulama Kişilere göre ve cilt rahatsızlığının bölgesine göre değişiklik göstermekle beraber; en az 1 +1 + 3 şeklinde 5 seans, en fazla 1 + 1 + 5 şeklinde 7 seans fayda görmek için genel olarak yeterlidir.Sülük tedavisinde maksimum fayda sağlamak için noktalar çok önemlidir.

Sülük konulacak noktalar rahatsızlığa ve seanslara göre değişmektedir. Kişinin özel durumunu bilmeden bir genelleme yapmak yanlış olur. Bu durum insanların fayda görmesini engelleyecek, belki de zarar görmelerini sağlayacaktır.

TIBBİ Sülükle Göz Tansiyonu Tedavisi ..

Sülük tedavisi göz tansiyonu ve buna bağlı görme kayıplarında, göz tembelliği, tavuk karası gibi rahatsızlıklarda ülkemizde ve yurt dışında birçok ülkede uygulanmaktadır.

Göz Tansiyonu (glokom) uygulamalarında sabırla düzenli seanslar etkili noktalardan uygulandığı zaman, olumlu sonuçlar elde edilmektedir. Görme kaybında azımsanmayacak derecede iyileşmeler, ağrıların geçmesi, gözde kanlanmanın bitmesi, göz tansiyonunun normal seviyelere inmesi vb. durumlar gözlemlenmiştir.

Göz Tansiyonu, Gece Körlüğü ve Görme Kayıpları İçin Kaç Seans Sülük Uygulaması Yapmalıyım? Kişiye göre değişiklik göstermekle beraber; en az 12 – 18 seans arası uygulama genel görüştür. Göz Tansiyonu, Gece Körlüğü ve Görme Kayıpları İçin Sülük Uygulaması Yaparken Hangi Noktalara Sülük Koymalıyım?

Sülük tedavisinde maksimum fayda sağlamak için noktalar çok önemlidir. Sülük konulacak noktalar rahatsızlığa ve seanslara göre değişmektedir.

TIBBİ Sülükle Damar Tıkanıklığı Tedavisi

Damar Tıkanıklıkları İçin Sülük Uygulaması Yaparken Hangi Noktalara Sülük Koymalıyım? Sülük tedavisinde maksimum fayda sağlamak için noktalar çok önemlidir. Sülük konulacak noktalar rahatsızlığa ve seanslara göre değişmektedir