İstanbul’da Uygulamalı HACAMAT Sertifikalı doktorlardan uygulama..

Sağlık Bakanlığı, ‘geleneksel ve tamamlayıcı’ tıp uygulamaları yönetmeliğine göre SERTİFİKLALI UYGULAMALI Hacamat kursları ve sülük kurslarından eğitim almış olan tıp doktorları ve diş hekimleri hacamat ve sülük tedavisini yapabiliyorlar. Zaten yayınlanan yönetmeliğe göre, sülük uygulaması tedavisi, hacamat uygulaması tedavisi, osteopati uygulaması gibi yöntemlerle tedavi kamu hastanelerinde de uygulanabiliyordu.

Uygulama var olan Devlet Hastanesinde hacamat ücretli mi?

Geleneksel ve alternatif tedavi için SGK, hastanelere ödeme yapmıyor. Uygulama devlet güvencesinde yapıldığı için özel hastanelere göre tedavi ücretleri daha düşük tutulmuş. Seanslar yıllara göre yayınlanan bedeller üzerinden gerçekleştiriliyor.

Hacamat-Kupa kaç gün sonra etkisini gösterir?

Hacamat uygulaması ile vücudun farklı noktalarındaki kirli kanında dışarı atılmasına fırsat sağlayarak damarların sağlıklı kalmasına ve hiper tansiyon düşmesine imkan veren bu işlemle  bir hafta içerisinde istenilen sonuç alınabilmektedir.

Hacamat yaptırmanın-Kupa uygulamanın Yan etkileri varmı..

Hacamat uygulaması yapıldıktan sonra vücutta az da olsa kızarma ve morarma gibi durumlar görülür. Bu durumlar genellikle bir hafta  içerisinde geçmektedir.Hacamat ağrıya, şişmeye, baş dönmesine, bayılmaya, terlemeye, cilt pigmentasyonuna ve / veya mide bulantısına neden olabilir.

 Hacamat UYGULAMASI -Kupa uygulanası kimlere yapılmaz?

HACAMAT UYGULAMA TEDAVİSİ hemofili gibi kanama bozuklukları, derin ventrombozu veya felç öyküsü gibi kan pıhtılaşma sorunları, egzama ve sedef hastalığı dahil cilt rahatsızlıkları olması durumunda  o hasta bölgeye kupa ve hacamat tedavisi uygulanmamaktadır.