HACAMATIN YARARLARI NELERDİR?

HACAMATIN YARARLARI NELERDİR?

Hacamat karışık bir tedavi metodudur. Bedeni bütün iç ve dış etkenlere karşı faal, uyanık ve hassas kılmak için vücudun bedenin genel savunma sistemine uygulanan acil bir strestir hacamat.
Başka bir ifadeyle hacamat, arabalardaki yanmış yağlar gibi bedendeki kirli ve kullanılmayacak durumda olan kanları dışarı çıkarma eylemidir. Bu kanlar zamanla sırtta ve bedenin diğer yerlerinde toplanır ve zamanla uygun şartlarda bedenden dışarı çıkarlar. Fakat beden bu işlevini çok geç yaptığı için bu kirli kanlar zamanla artar ve sağlığımızı tehdit etmeye başlar.
Hacamat daha çok hastalıkları önlemek için kullanılmakta olup savunma sistemini düzenlemek, kanın kimyasal ve hormon bileşiklerini düzenleme ve vücudun çeşitli hastalıklara bulaşmasını önlemek için otomatik sinir sistemlerini düzenlemek amacıyla yapılmaktadır. Fakat bazen baştaki sinir ve migren ağrılarını, yağ, kan şekeri, böbrek taşı ve safra kesesi taşı gibi hastalıkları tedavi etmek için de kullanılmaktadır.

Hacamat Öncesi Yapılması Gerekenler:

Hacamatın zararlarını en aza indirgemek için uyulması gereken en önemli kurallardan bir tanesi, aç karnına yapılması gerektiği kuralıdır. Hacamat yaptırmayı planladığınız saatten en az 3 saat hatta ideal olarak 4-5 saat öncesinde herhangi bir şey yemeyi ve içmeyi bırakmış olmalısınız aksi takdirde büyük sorunlara yol açabilir. Hastalanmanıza sebebiyet verebilir. Kurallara uygun bir şekilde, ve öncesinde sonrasında dikkat etmeniz gereken noktalara dikkat ederek yapılan bir hacamatın ise hiç bir zararı olmayacaktır. Sıklıkla merak edilen ve vurgulanması gereken konulardan bir tanesi de hacamat sonrası cinsel ilişki zararlı mı değil mi konusudur. 12 saat sonrasına kadar cinsi münasebetlerden kaçınmanız sağlığınız açısından en doğrusu olacaktır.