Hacamat Ve Sülük Hakkında merak edilenler..!

Hacamat Yaptırmak Faydalı mıdır? Acı verir mi?

Hacamat, vücudun normal yolla atamadığı toksinleri, kirli kanı ve biriken vücut sıvılarını vakum yöntemi ile dışarı çeker. Kısacası deriniz oksijen alarak, kirli kan temizlenir. Hacamat sırasında çok az bir ağrı hissedersiniz. Sizleri rahatsız edecek aşırı bir ağrı hissetmeyeceğiniz gibi, hacamat bitince o ufacık acı bile kalmayacaktır.

Hacamat Kimlere Yapılmaz?

Bir yeri kanadığında kanı durmadan akanların hacamattan kaçınmaları gerekir. Kalp rahatsızlığı olan kişiler, hamilelere, çok yaşlılara,vücudu aşırı zayıf olanlara hacamat önerilmez. Aynı zamanda tansiyonu düşük olanlar ve kan değerli düşük olanlarda da yapılmaması gerektiği söylenir.Hacamatın belirli bir zamanları olmadığı gibi, yaş sınırlaması da yoktur.

Her yaştan insan hacamatı tercih edebilir. Ağrılarınıza, rahatsızlıklarınıza modern tıbbın cevap vermediği zamanlarda, tamamlayıcı tıp tedavi yöntemi olarak hacamat ve sülük tedavisini de tercih edebilirsiniz.

Sülük Tedavisi NEDİR ?

Şifa sülüğün kan almasında değil verdiği enzimlerdedir. Sülük insandan ilk kanı aldıktan sonra bir laboratuvar olan kendi dili ile aldığı bu kanı analiz etmekte ve bu analiz sonucuna göre kendi oluşturacağı dozda şifa verici enzimi insanın sistemik dolaşımına enjekte etmektedir. Sülükler tutunacağı noktada iğne batması kadar bir acı oluşturarak uygulama noktasına tutunur ve verdikleri ilk enzim ile ilgili noktada anestezik etki oluştururlar. Bu nedenle bu aşamadan sonraki süreç tamamen acısız ve ağrısızdır.

Sülük tedavisini Faydaları NELERDİR..?

Fiziksel ve zihinsel olarak rahatlama, Alzheimer gibi akıl hastalıklarında iyileşme,dolaşımı ve kan akışında rahatlama, enfeksiyonlarda tedavi, ağrıların giderilmesi, cilt sorunlarının tedavisi, beyin hücrelerinin canlanması ve sinir dokusunun iyileşmesi, bacak yaralarını tedavi eder, ciltteki renk değişiklikleri giderilir, sindirim sistemi rahatlar, eklemler güçlenir, göz hastalıkları kulak hastalıkları diş eti hastalıklarında iyileşme, cinsel güç artışı, her iki cinste performans artışı sağlamaktadır.

Sülük ve Hacamat Arasındaki Fark nedir?

Sülük ve hacamata kabataslak bakıldığında iki alternatif tıp yönteminin de kirli kanı alıyor olabildiğini görebilirsiniz. Ancak iki yönteminde kullanımı farklı olup, hacamat kılcal damar sorunlarına iyi gelirken, sülük tedavisi ise atardamar ve toplardamarlara hitap etmektedir.