Hacamat nedir, nasıl yapılır? Hacamatın faydaları nelerdir? Hacamat hangi günler yapılır?

Tamamlayıcı Tıbbı, HACAMATBİLİMİ.COM’DAN ÖĞRENELİM: İletişim Tel: 0532 456 2066..
WWW.hacamatbilimi.com, HACAMAT AKADEMİSİ’nin tamamlayıcı bir BİLGİ haber portalıdır..
Ayın bazı günleri YAPILMASI tavsiye edilen TIBBİ hacamat ve KUPATERAPİSİ, birinde kupanın doğrudan vücuda uygulanması birinde de vücudun bazı yerlerinden kupanın vakumu ile kan çekilmesi olayıdır.
Tıbbi Hacamat TEDAVİSİ, son yıllarda geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları olarak SGK kapsamına almasının ardından iyice yaygınlaşan bir çeşit alternatif tıp yöntemidir.
Peki tıbbi hacamat nasıl yapılır? Hacamat hangi günlerde yapılır? Hacamatın faydaları nelerdir?
Hacamatın tansiyon, astım, fıtık, migren gibi hastalıklara iyi geldiği söylenir. İşte hacamat hakkında merak edilenler…
Ufak ensizyonlardan deriden vakum yolu ile kan alınması işlemi olan hacamat uygulaması, sırttan, başın arka tarafından veyahut vücudun herhangi bir yerinden genellikle iki omuz arasından, bardak veya boynuzla alınır. Profesyonel olarak yapılan tıbbi hacamat uygulamalarında kan alma işlemi özel vakumlu aparatlar kullanılarak yapılır…

Hacamatta deri altında birikmiş, damarda dolaşmayan, atıl kalmış, vücuda zararlı ve biriktiği noktada ilgili organa zarar veren pis kanın vücuttan dışarıya atılması sağlanmış oluyor.. Hacamatla sadece pis kan alınır.Kan verme ve Tıbbi Hacamat  işlemi ayrı ayrı yöntemlerdir.

TIBBİ HACAMATIN FAYDALARI NELERDİR?
TIBBİHacamatın pek çok faydası olduğu belirtilmektedir. TIBBİ Hacamat, stresi azaltıp çabuk sinirlenmeyi önlediği için vücudu rahatlatmak için en etkili yöntemdir.Bu faydaların başında toksinlerin atılması ve hücrelerin yenilenmesi ile ilgili faydalar gelmektedir.

TIBBİ Hacamat, adeta kana detoks uygulayarak kandaki toksinleri, zehirli atıkları, serbest radikaller ile hazır gıdaların verdikleri zararları temizler.

TIBBİ Hacamat kan yapımını uyarıp, kansızlık (anemi) tedavisine yardımcı olur.

TIBBİ Hacamat, tembellik ve uyuşukluğu giderip, vücudu sıfırlar ve enerjik hissetmenizi sağlar.

TIBBİ Hacamat, kronikleşmiş baş ağrılarını geçirmekte çok önemli rol oynar.

TIBBİ Hacamat yaptırmak nezle, grip gibi üst solunum yolu hastalıklarında iyileşme sürecini hızlandırır.

TIBBİ Hacamat, epilepsi nöbetlerinde nöbet şiddetini ve sayısını azaltır.

TIBBİ Hacamat refleksleri güçlendirir.

TIBBİ Hacamat ile kas ve bağ dokusundaki esneklik artar ve dokulardaki, eklemlerdeki sertlikleri yumuşatır.

Kronik hastalıkların hızlı bir şekilde iyileşmesine yardımcı olarak bu hastalıklarda ilaç kullanımını azaltır. Hacamat yıllık olarak düzenli yapılırsa kronik hastalıklardan korur. Hasta olunmuşsa da şiddetini azaltır.

TIBBİ Hacamat bazı baş dönmesi türlerinin geçmesinde de çok etkilidir.

TIBBİ Hacamat bütün diş hastalıklarının tedavisinde yardımcı rol oynar. Diş ağrısının geçmesinde de hacamattan yararlanılabilir.

TIBBİ Hacamat yaptırmak sinirleri rahatlatıp tüm uyku problemlerini giderir. Uykusuzluk, rahatsız uyuma, uykuyu alamama gibi problemler için hacamat yaptırmak çözüm olabilir.

TIBBİ Hacamat kan damarlarındaki geçirgenliğini artırır, böylece organlara daha fazla oksijen gider, hücreler yenilenir.

TIBBİ Hacamat görme hücrelerini de yenileyip gözlerin daha keskin görmesini sağlar. Göz hastalıklarının tedavisine de yardımcı olur.TIBBİ Hacamat, regl dönemi düzensizliklerini giderir, regl döneminin ağrılı, kramplı geçmesini önler.

TIBBİ Hacamat, sigarayı bırakmada çok yardımcıdır.TIBBİ Hacamat, cildin oksijenle beslenmesini sağlayıp, cilt hastalıklarını önlemede çok etkili olduğu için ciltte ve vücutta yağlanmayı önler.

TIBBİ Hacamat, stres ile başa çıkmada etkilidir. Anksiyete ve sinirlilik için en etkili tedavilerdendir.

TIBBİ Hacamat, damarlardaki esnekliği artırıp hemoroid basur oluşumunu önler. Var olan basurların geçmesini sağlar

TIBBİ Hacamat kasları gevşetip, kaslara kramp girmesini ve kulunçları önler.

TIBBİ Hacamat, mutluluk hormonu olan endorfin, serotonin salgılatması yönüyle depresyonu giderir.

TIBBİ Hacamat, zayıflamış organ fonksiyonlarını geri kazandırır.TIBBİ Hacamat yüksek tansiyonu düşürür. Böylece yüksek tansiyonun neden olduğu birçok hastalık önlenmiş olur.

TIBBİ Hacamat, göz ağrısı ve göz tansiyonunda hemen etkisini gösterir.

TIBBİ Hacamat, vücuttaki iltihabı giderir. Sinüzit tedavisinde bağışıklığı güçlendirir.

.TIBBİ Hacamat, kan dolaşımını artırıp vücuttaki ağrıları giderir. Bütün hastalıklarda diğer medikal veya cerrahi tedavileri destekler

TIBBİ Hacamat, damarları temizleyip yüksek kolesterolü düşürür.TIBBİ Hacamat, yaralar ve ülserlerin iyileşmesini hızlandırır.

TIBBİ Hacamat,Karaciğer hastalıklarında hasarı önler. Kan üretiminden sorumlu karaciğer, kemik iliği, dalak gibi organları uyarır.

TIBBİ Hacamatın dikkat eksikliği konsantrasyon bozukluğu gibi zihinsel faaliyetlerde iyileştirici etkisi vardır.

TIBBİ Hacamat, pıhtıları doğal yoldan eritip varislerin geçmesini sağlar.

TIBBİ Hacamat,Gut ve romatizmanın metabolik birikintilerini temizler.

.TIBBİ Hacamat Düzenli hacamat yaptırmak organlardaki mevcut hasarları, fonksiyon bozukluklarını tamir eder.

TIBBİ Hacamat, Hacamat, yüz felcinin ilk aşamalarının tedavisinde çok önemli rol oynar.TIBBİ Hacamat, felç ve inmelerde hem koruyucu hem de tedavi edicidir.

TIBBİ Hacamat Çocuklarda huzursuzluk, sakin olamama, uyku sorunlarında tedavi edicidir. Hacamat çocuklarda dikkat dağınıklığı, hiperaktivite, ders çalışamama gibi sorunların tedavisinde oldukça başarılıdır.

TIBBİ Hacamat Hacamat, yaraların iyileşmesini hızlandırdığı için her türlü ülser türünün tedavisinde etkilidir.

TIBBİ Hacamat cinsel sorunların tedavisinde etkili olması nedeniyle kısırlık, üreme problemleri ve libido kaybı gibi rahatsızlıklarda güvenle uygulanabilir.

TIBBİ Hacamat, damar tıkanıklığını önler ve tıkalı damarları açar.TIBBİ Hacamat, psikolojik travma sonrası bozuklukları aşmada çok yardımcıdır.

TIBBİ Hacamat, ödemi söker ve ödemin vücuttan atılmasına yardımcı olur.

TIBBİ Hacamat, kan dolaşımını, vücudu, boğazı, omuzları ve göğsü rahatlatır. Bütün organ fonksiyonlarında metabolizmayı düzenlemede tetikleyici rol oynar.

TIBBİ Hacamat, hassas bağırsak sendromu, mide ağrısı, ishal, gastrit gibi sindirim sistemi hastalıklarının geçmesine yardımcı olur.

TIBBİ Hacamat bazı bel ağrısı türlerinin de iyileşmesinde çok etkilidir.

TIBBİ Migren şiddetli baş ağrısı, mide bulantısı ve ışığa duyarlılık şeklinde belirti veren modern çağ hastalıklarındandır. Hacamat damarlardaki kirli kanı temizleyip migrene şifadır.

TIBBİ Hacamat, yüksek kolesterol, diyabet ve inme tedavisinde önleyicidir veya rahatlama sağlar.

Hacamat, astım, zatürre ve göğüs ağrısı hastalığı olan insanlar için çok yararlıdır.

TIBBİ Hacamat bir çok kadın hastalığının tedavisine yardımcı olur.

TIBBİ Hacamat ergenlik sivilcelerini en az yüzde elli oranda yok eder.

TIBBİHacamat, eklem ve kasları rahatlatıp bu bölgelerde görülen ağrıları geçirir.

TIBBİ HACAMAT HANGİ BÖLGELERE UYGULANIR?
Hacamat için en faydalı yerin iki kürek arasının 10 cm üstü olarak söylenir. Daha çok sırt bölgesinden yapılan hacamat, rahatsızlığın olduğu bölgelere de uygulanır. İki kulak arası ile kalbin arkası da hacamat için önerilen yerlerdendir. Hacamatın faydaları da uygulanan yerlerine göre değişiyor.

İki çukurdan yani ense çukuru ve bıngıldaktan (kafa tepesi çukuru), hacamat yapılmaz. Yapılırsa, unutkanlığa hatta deliliğe sebep olabilir.

Kafa arkasından, ense çukurunun altından (boyun), kulak arkası bölgelerden sık hacamat yapılmaz. Görmenin zayıflamasına sebep olabilir. Bu durumda hacamat ilk 2-3 defa 2 hafta ara ile, sonra ayda bir yapılabilir.

TIBBİ HACAMAT NASIL YAPILIR?

Hacamat, derinin bir neşter yardımıyla çizildikten sonra ağzı geniş olan bir bardak, boynuz ya da şişe gibi aparat ile oluşturulan emme gücüyle kanın çekilmesi şeklinde yapılır. Çay bardağı ve yakılan bir pamuk ile aynı emici basınç gücü de oluşturulabilir. Geleneksel olarak ağrı, sızı veya hastalık olan organa yakın yerlere yapılır. İlk seferde üst sırt bölgesindeki bazı noktalara yapılması tavsiye edilir, kafaya yapılması tavsiye edilmez.

 TIBBİ HACAMAT KİMLERE ZARARLIDIR?
Tabii ki yararı olan şeylerin zararları da olabilir. Hiç bir şey tümüyle yararlı değildir ki hacamat işlevi bazı kişiler için zararlı ve tehlikeli olabilir. Aşağıdaki listenen durumda olanların hacamat yaptırmaması gerekir.

Çok ihtiyar ve zayıf kişilerde, 60 yaşın üzerinde olup da hayatında hiç hacamat yaptırmamış olanlara hacamat yapılmaz.
Karnı tok olan kişiler
Kalp pili takılmış olan kişilerde kalp hizasında yada yakın noktalardan
Bir yeri kesildiğinde kanı durmayan kişiler
Hamile kadınlar
Aşırı kansızlık olan kişiler..
Diyaliz ve hemofili hastaları
AİDS ve HİV virüsü taşıyan kişiler
12 aylıktan Küçük çocuklar
Organ nakli geçiren kişiler.
Kalp Yetmezliği olan kişiler
TIBBİ HACAMAT YAPTIRMAK İSTEYENLER NE YAPMALI?
1- 48 saat hayvansal gıdalar yememesi gerekir.Aç karnına gelmeleri gerekir.
2- Eşiyle bir gün önceden ve bir gün sonrasında ilişkide bulunmaması gerekir
3- Acılı,tuzlu,ekşi yemekten çekinmek gerekir..Hacamat olan kimse o gün fazla su içmez.

TIBBİ HACAMAT NE ZAMAN YAPTIRILIR?
Hacamat, hastalık için her mevsimde yaptırılır. Sünnet olanı ise ilkbahar ve sonbaharda yaptırılandır.

Hasta kimseler için gün ve mevsim söz konusu değildir. Hasta kimseler ihtiyaç duyduğu her zaman kan aldırabilirler çünkü bunda zaruret vardır.Acil durum söz konusu değil ise Cuma,Cumartesi ve Çarşamba günleri kan aldırmak tavsiye edilmemiştir. Ancak kan o kimse geldiğinde müstesnadır. Sağlıklı olup sırf sünnet için kan aldıranlar bugünlere uymaları gerekir.

Hacamat günlerinin en hayırlısı Pazartesi, Salı ve Perşembe günleridir. Fakat Pazar günü de hacamat yaptırılır.Hacamat zamanlarının en hayırlısı Hicri aylarının 17,19,21,23,25. tekli günleridir.

Peygamber Efendimiz, hacamatın hangi gün ve ne zaman yapılmasına dair aşağıdaki hadis-i şerifleriyle tavsiye buyurmuştur:

Aç karnına hacamat olmak deva, tok karnına ise derttir. [Deylemi]
Pazar günü hacamat olmak şifadır. [Deylemi]
Ayın 17’sine rastlayan Salı günü hacamat olmak, bir yıllık hastalığa şifadır. [Bezzar]
Pazartesi veya Salı günü hacamat olun! [İbni Mace]
Çarşamba veya Cumartesi günü hacamat olup da bir hastalığa yakalanan, kendinden başkasını suçlamasın! [Ebu Davud]
Arabi ayın 17, 19 veya 21. günü hacamat olmak, birçok derde şifadır. [Hakim]